Conference League

Αγχωτική πρόκριση μέσα στην Κολωνία για Νις, στα νοκ-άουτ του Conference Παρτίζαν και Λεχ Πόζναν

Νις και Παρτιζάν κατάφεραν προκριθούν στα νοκ-άουτ του Conference από τον όμιλο του «θανάτου» μετά από τις ισοπαλίες (1-1) με Κολωνία και Σλοβάκο. Συνεχίζουν στο θεσμό Λεχ Πόζναν και Άντερλεχτ .

Το «θρίλερ» του 4ου ομίλου του Europa Conference League είχε αίσιο τέλος για την Νις και την Παρτιζάν. Η γαλλική ομάδα πήρε... ηρωική ισοπαλία στην έδρα της Κολωνίας με σκορ 2-2 τη στιγμή που η Παρτίζαν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Βελιγράδι με την Σλοβάκο. «Πάρτι» της Λεχ Πόζναν απέναντι στην Βιγιαρεάλ και πρόκριση στα νοκ-άουτ για τους Πολωνούς, ενώ και η Άντερλεχτ θα βρεθεί στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης μετά και τη νίκη στη Δανία επί της Σίλκεμποργκ με σκορ 2-0.

2ος όμιλος


Στο Βουκουρέστι η Γουέστ Χαμ έκανε το «απόλυτο» συντρίβοντας με 3-0 τη Στεάουα. Παρά την αντίσταση τον Ρουμάνων η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες κατάφερε πριν το ημίχρονο να προηγηθεί με τον Φορνάλς. Στο 56' ο Νταουά με αυτογκόλ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους με τον Φορνάλς να γράφει στο 65' το 3-0 που έμεινε ως το τέλος.

Στη Δανία η Σίλκεμποργκ υποδέχθηκε την Άντερλεχτ με τους Βέλγους να καταφέρνουν να βρουν δίχτυα στο 20ο λεπτό με τον Ραφαέλοφ. Έξι λεπτά αργότερα ο Κλίνγκε άφησε με 10 παίκτες τους γηπεδούχους καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα βάζοντας «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Σίλκεμποργκ για πρόκριση. Στην επανάληψη η Άντερλεχτ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ράμαν στις καθυστερήσεις και να κλειδώσει την πρόκριση.
Τα αποτελέσματα
Στεάουα-Γουέστ Χαμ 0-3
Σίλκεμποργκ-Άντερλεχτ 0-2

Βαθμολογία
1 Γουέστ Χαμ 18
2.Άντερλεχτ 8
3.Σίλκεμποργκ 6
4. Στεάουα 2

3ος όμιλος


H πρωτοπόρος και... αδιάφορη Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Πολωνία για να αντιμετωπίσει την Λεχ Πόζναν. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Βέλντε στο 27' με το 1-0 να είναι το σκορ για το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκοράζ έκανε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης στο 77' έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κάνοντας το 3-0 και τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Χάποελ Μπιερ Σεβά αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά επικρατώντας με 4-0 της Αούστρια Βιέννης. Ο Γεχεζκέι στο 30' άνοιξε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα ο Σάφουρι έκανε το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη δύο γκολ με τον Σεχτέρ στο 69' και το 73' για το 4-0.

Τα αποτελέσματα:
Λεχ Πόζναν-Βιγιαρεάλ 3-0
Χάποελ Μπερ Σεβά-Αούστρια Βιέννης 4-0

Βαθμολογία
1 Βιγιαρεάλ 13
2. Λεχ Ποζναν 9
3. Χαποελ Μπερ Σεβα 7
4. Αούστρια Βιέννης 2

4ος όμιλος


Στην Κολωνία η Νις κατάφερε να πάρει «ηρωική» πρόκριση στα νοκ-άουτ. Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ προηγηθήκε λίγο πριν το τέλους του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Λαμπόρντ στο 40' και του Μπραχίμι στο 43' με 0-2 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν το γκολ με τον Χουσεϊνμπασιτς στο 48'. Έπειτα από 12 λεπτά ασφυκτικής πίεσης η Κολωνία κατάφερε ισοφαρίσει σε 2-2 με γκολ του Ντούντα όμως ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και η Νις ήταν αυτή που πανηγύρισε.

Στο Βελιγράδι η Παρτίζαν δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Σλοβάκο, ωστόσο βρήκε τη λύση από το σημείο του πέναλτι με τον Νάτχο να κάνει το 1-0 στο 41'. Η Σλοβάκο ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 73' με γκολ του Μίχαλικ με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και τους Σέρβους να είναι αυτοί που ακολουθούν τη Νις στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα:
Koλωνία-Νις 2-2
Παρτίζαν-Σλοβάκο 1-1

Βαθμολογία:
1. Nις 9
2. Παρτίζαν 9
3. Κολωνία 8
4. Σλοβάκο 5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x